IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съпругата на Гон защити бягството му в Ливан

Карол Гон твърди, че не е знаела нищо за зрелищното бягство, а появата на Карлос в Ливан била "най-добрата изненада в живота ми"

11:18 | 08.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Семейство Гон. <em>Снимка:&nbsp;EPA/FRANCK ROBICHON, архив</em></p>

Семейство Гон. Снимка: EPA/FRANCK ROBICHON, архив

Карол Гон защити решението на съпруга си, бившия автомобилен мениджър Карлос Гон, да избяга от Япония в Ливан. Съпругът ѝ е бил жертва на конспирация и война между Renault и Nissan, заяви тя пред френския вестник Le Parisien. „Карлос нямаше намерение да се признае за виновен за неща, които не е направил", пояснява тя.

Бившият главен изпълнителен директор на френско-японския автомобилен съюз Renault-Nissan-Mitsubishi беше обвинен в Япония, наред с други неща, за нарушаване на борсовите правила. Той поддържа невинността си и бе освободен под гаранция през април. Строги условия трябваше да му попречат да избяга или да прикрие доказателства. Освен всичко друго, му беше забранено да напуска страната.

Въпреки това Гон успя да избяга в Ливан на 29 декември. Твърди се, че 65-годишният мъж се е криел в кутия, както съобщават японските медии, позовавайки се на разследващи кръгове. Кутията е била обявена за багаж за музикални инструменти. Двама американци са му помогнали да избяга с частен самолет. Япония нарече заминаването му „незаконно“.

Карол Гон твърди, че не е знаела нищо за зрелищното бягство. „Бях в Бейрут с децата си, за да отпразнувам Коледа и някой ми се обади и ми каза:„ Имам изненада за теб. Това беше най-добрата изненада в живота ми “, казва Карол Гон пред вестника. „Срещнахме се в апартамента на родителите ми. Прегърнах Карлос много здраво, поне пет минути преди да мога да издам звук“.

Съпругът ѝ сега ще извади истината на бял свят, съобщи Карол Гон. Тази сряда той възнамерява да даде пресконференция в Бейрут. Съпругата му пояснява, че той е напрегнат. Това ще е най-важната реч в живота му. В първо свое изявление Карлос Гон подчерта, че „вече не е заложник на манипулираната японска съдебна система“. Той бил избягал от несправедливостта и политическото преследване.

Карлос Гон е ливански, бразилски и френски гражданин. Според Le Parisien съпругата му не изключва завръщането му във Франция в интервюто, проведено в Бейрут. Това обаче не е вариант в близко бъдеще, смята тя.

Японската съдебна система издаде международна заповед за арест за съпругата след полета на Гон до Ливан. Японската информационна агенция Kyodo съобщи, че тя е била обвинена в даване на неверни изявления при разпита си от прокуратурата в съда миналия април. Сега тя нарече това „отмъщение на японските прокурори“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още