IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компресорната станция на Южен поток на Паша дере получи разрешение за строеж

Разрешението е издадено на 31 юли от бившия министър на регионалното развитие Десислава Терзиева

14:27 | 06.08.14 г.
Компресорната станция на Южен поток на Паша дере получи разрешение за строеж

Въпреки че бившият премиер Пламен Орешарски уж „замрази“ работата по проектогазопровода „Южен поток“, работата по него съвсем не е спряла. На 31 юли вече бившият министър на регионалното развитие Десислава Терзиева е издала разрешение за строеж на приемния терминал на Паша дере и компресорната станция „Варна“, както и за път до мястото на строежа.

Издаденото разрешение за строеж на обектите, които са първа категория, е публикувано на сайта на Министерството на регионалното развитие. То подлежи на обжалване от заинтересуваните лица в 14-дневен срок след обнародването му в Държавен вестник.

Разрешението за строеж е с предварително изпълнение, като Терзиева се е позовала на чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс – защита на особено важни държавни или обществени интереси.

Припомняме, че проектът за газопровод „Южен поток“ беше обявен за обект от национално значение с решение на Министерския съвет от 2011 г.

В разрешението се посочва, че без разрешение с предварително изпълнение инвестиционният процес може да се забави, което ще доведе до забавяне на проекта като цяло.

Преди дни Министерството на земеделието и храните продаде на „Южен поток България“ АД земи от горския фонд на територията на община Варна. Компанията е платила близо 20,6 млн. лева за земите и промяната на тяхното предназначение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още