IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мариса Майер се извини за срива на Yahoo Mail

Това беше една много разочароваща седмица за нашите потребители и много съжаляваме за това, каза шефът на Yahoo

13:32 | 16.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Мариса Майер се извини за срива на Yahoo Mail

Главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер се извини на всички потребители за продължаващите няколкодневни сривове на Yahoo Mail.

"Това беше една много разочароваща седмица за нашите потребители и много съжаляваме за това", пише тя в публикация в блога на компанията. "За съжаление проблемът е много по-сложен, отколкото изглеждаше в началото. Ето защо на нас ни трябваха няколко дни, за да се фиксират различните проблеми". 

В края на постинга тя пише: „Въпреки че нашата обща наличност е значително по-висока от 99,9%, дори включително и при този провал, през тази седмица ние ви оставихме в беда. В бъдеще ще се справим по-добре".

Независимо от това, че потребителите вече бяха ядосани от срива на услугата за електронна поща, те разкритикуваха Yahoo допълнително заради начина на регулацията на щетите. В блога си Майер пише по този повод, че сривът е засегнал един процент от потребителите на услугата за електронна поща. И тъй като проблемът имал ефект по различни начини за индивидуалните акаунти, решението е отнело повече време от очакваното. Тя също така отбелязва, че някои потребители са получили объркващо съобщение за "редовна профилактика", когато са се опитвали да получат достъп до пощенската си кутия.

Сривовете започнаха за първи път миналия вторник в 8.30 часа българско време, когато някои потребители не са могли да изпращат е-мейли. В своята страница за помощ Yahoo посочва също, че съобщенията, изпратени между 25-ти ноември и 9 декември, може да не са били правилно доставени.

Ясно е, че седмицата бе разочароваща не само за потребителите, но също така и за самата компания, защото освен услугите на Yahoo, в четвъртък имаше и сривове при услугата за снимки Flickr.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още