IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei вижда успеха си в нарастващото видео потребление

Компанията планира да разработва инфраструктура, която да бъде двигател на новия ѝ растеж в областта

12:02 | 01.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Мисията на Huawei през следващите няколко години ще бъде да разработва мрежи, платформи и инфраструктура, благодарение на които „видео съдържанието да бъде двигател на новия ни растеж“. Това заяви на Mobile World Congress в Барселона Ерик Сю, заместник-председател на борда на директорите и ротационен главен изпълнителен директор на компанията.

По думите му видео съдържанието е област, от която много играчи могат да се възползват и може да се окаже нов източник на растеж и за телекомуникационните компании.

Само в Северна Америка приходите от видеа по заявка през 2016 г. се равняват на 1,5 пъти повече от приходите от боксофиса в региона.

„Днес видео съдържанието не е опция, то е задължително. Вече не става дума за избор“, категоричен бе Ерик Сю.

Проучване на Huawei сочи, че до 2020 г. видео съдържанието ще носи над 50% от приходите на мобилните оператори. В тази връзка Сю коментира, че е време компаниите да предприемат повече действия.

„Сега е времето за смяна на стратегията – бизнесът да се превърне от пасивен в активен играч в тази сфера“, обясни той. Според него начинът, по който се представят самите мрежи, става все по-важен, както за бизнеса, така и за крайните потребители.

Същевременно качеството на видео съдържанието също е важен критерий.

„2К и 4К се превърнаха в „новото нормално“ за видео потреблението. В света вече има над 100 модела смартфони, които са пригодни за 4К видео“, твърди той.

По думите на Сю е важно, че потребителите очакват все по-добро съдържание, а голяма част от тях са готови да си плащат за това.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още