IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SkyShowtime назначава Христина Георгиева за ръководител на своето бизнес звено

Георгиева се присъединява към стрийминг платформата след четири години като вицепрезидент в отдела за дистрибуция и търговско развитие в Disney

21:58 | 26.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: SkyShowtime
Снимка: SkyShowtime

Бившият мениджър на Disney Христина Георгиева е назначена от оператора на стрийминг платформата SkyShowtime като ръководител на бизнес отдела, съобщава компанията на своя сайт.

Георгиева ще отговаря за дистрибуцията и партньорствата в рамките на SkyShowtime, както и за приходите и разходите от всички B2B (бизнес към бизнес) операции. В новата си роля Георгиева ще наблюдава и ръководи новите разширявания на бизнеса и развитието на партньорствата с кабелни, сателитни и телекомуникационни дистрибутори, както и с платформи, производители на устройства и други компании, включително търговци на дребно, изтъкват от компанията.

Преди да се премести в SkyShowtime Георгиева работи като вицепрезидент в отдела за дистрибуция и търговско развитие в Disney в продължение на четири години и е част от екипа на Disney+ за Европа, Близкия изток и Африка.

Георгиева се е специализирала в области като разпространение на услугите и стимулиране на приходите. Преди Disney тя заема ръководни позиции във Fox Networks Group и Discovery, където надзирава изпълнението на общоевропейските търговски стратегии, партньорства и дистрибуция.

Георгиева ще работи в Лондон, като се очаква да се присъедини към екипа на SkyShowtime по-късно тази година.

„Щастлив съм, че мога да приветствам Христина в екипа на SkyShowtime. В кариерата си тя е натрупала впечатляващ опит като компетентен посредник. Тя има уникална квалификация и може да ръководи нашето звено за дистрибуция и партньорства в цяла Европа“, посочва по адрес на Георгиева изпълнителният директор на компанията Монти Сархан. „Тъй като SkyShowtime сега се разпространява на всички пазари, нейният богат опит в разширяването на разпространението и осигуряването на приходи ще помогне за стимулиране на следващата фаза на растеж на SkyShowtime“, добавя той.

Сархан също обяви назначаването на още двама мениджъри, които ще се присъединят към SkyShowtime от други големи стрийминг услуги. И двамата са част от новосформирания стратегически екип и ще отговарят директно на главния стратегически директор Роберто Сото, който се присъедини към SkyShowtime в края на миналата година от HBO Max.

Христина Георгиева. Снимка: SkyShowtime Христина Георгиева. Снимка: SkyShowtime

Брет Хоровиц е назначен за вицепрезидент на отдела за търговска стратегия, като ще следи за изпълнението на плана за растеж на абонатите в D2C и B2B сегментите и ще подкрепя екипите за маркетинг и дистрибуция/партньорства. Той се присъединява към SkyShowtime от HBO Max, където изпълнява редица роли, включително ръководител на отдел „Данни, анализ и планиране“, а преди това работи като финансов директор на HBO Nordics повече от седем години.

Аназия Будвар се присъединява към SkyShowtime като директор на отдел „Стратегия на съдържанието“. Тя идва от Netflix, където работи като ръководител на отдела за „Стратегия и планиране“ повече от три години. Преди Netflix тя работи в NBCUniversal в Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 26.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още