IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуклев: Федералният резерв ще повиши отново лихвите през септември

Трябва да се върви към подобряване на съотношението дълг/капитал в корпоративния и публичния сектор в САЩ, твърди анализаторът

10:36 | 06.06.16 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloombrg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloombrg TV Bulgaria

Федералният резерв ще повиши отново лихвите през септември. „От историческа гледна точка централните банкери ще са по-консервативни през летните месеци“. Това заяви в предаването Invest/Or по Bloomberg TV Bulgaria финансовият анализатор Йонко Чуклев. Той е победител в конкурса на Investor.bg за икономическо есе по повод 15-ата годишнина от създаването на финансовия и икономически портал. В материала си Чуклев призова да се инвестира в акции на дружества от сектора на здравеопазването, защото то има една от най-ниските корелации спрямо S&P 500 от всички сектори. 

Според него намаляването на задлъжнялостта е много необходимо за Съединените щати.  По думите му въпреки „огромния обем на сливанията и придобиванията и обратните изкупувания очевидно американските компании не са намерили приложение на свободния си кеш“.

„Според мен трябва да се върви към подобряване на съотношението дълг/капитал в корпоративния и публичния сектор в САЩ“, заяви икономическият анализатор. 

Texнологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова представи най-горещите хардуерни тенденции през първата половина на 2016. По думите ѝ едно от нещата, което набира все по-голяма сила напоследък, е виртуалната реалност, „тъй като дава много възможности и на потребителите, и на бизнеса“.

„Прогнозата на Forrester Research e, че ще бъдат продадени 52 млн. броя очила за виртуална реалност до 2020. Върви се смело към това потребителите да купуват (очила – бел. ред.) дори за ползване вкъщи“, отчете Кирилова.

В рубриката „Актив на седмицата“ водещият Димитър Вучев направи сравнение на паричната политика и растежа на БВП на Австралия и Швеция. Две държави, които нямат почти никакви допирни точки – различно географско положение, различни мащаби, различни култури, но еднакви показатели що се касае до икономическото развитие в последните 4 години. По думите му тенденцията може все пак да се наруши, ако новият гуверньор на Австралийската централна банка, който ще стъпи в длъжност през есента, промени досегашната парична политика на страната.

Цялото интервю с Йонко Чуклев гледайте във видеозаписите

Част I

Част II

Изминали издания на Invest/Or гледайте тук

Следете Invest/Or и във Facebook 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

9
rate up comment 2 rate down comment 8
michaelis12
преди 7 години
момче стига си гледал тея американци вече ти казах гледай малко геополитическата обстановка и ти ше разбереш ... :)) Остай тея PMI CPI и глупости на квадрат ..... hike mike тези са изпята песен барабар с тяхната валута тя вече дефакто не е резерв само на теория е резерв. Гледай къде е ПРОИЗВОДСТВОТО там е парата а тя не е в Америката ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 3
yonko_chuklev
преди 7 години
За да допълня това, което казах - не смятам, че вдигането ще е сега - ако погледнете US Manufacturing PMI, BLS statistics, CPI index etc, мисля, че ще ме разберете :)Съгласен съм, че изборите може да са спирачка, но според мен прозорецът за следващия hike ще е точно тогава (ако нямаме екстремна волатилност като миналото лято или brexit), а и няма да е прецедент да направят такъв ход преди избори - за справка, загубата на Джордж Х. У. Буш през 1992 :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 2
Атанасио
преди 7 години
Колкото повече се увеличава дългът толкова повече лихвите ще стоят до нулата - казано кратко Ако Фед се опита да увеличи лихвените проценти, ще имаме по-лоша финансова криза от тази, която причиниха през 2008 г., заяви Питър Шиф за CNBC. Те ще говорят така, сякаш ще повишат лихвените проценти, защото не искат да признаят, че това е просто един балон'' - http://***.investor.bg/sasht/337/a/fed-nikoga-niama-da-povishi-otnovo-lihvenite-procenti-tvyrdi-investitor-213934ТОВА КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОУМЕЕ ОТ ВСИЧКИ ИКОНОМИСТИ И ФИНАНСИСТИ Е СИСТЕМНАТА КРИЗА - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1752811994997027ПОРАДИ СИСТЕМНАТА КРИЗА КАПИТАЛОВИТЕ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ ЩЕ ФАЛИРАТ И НЕ САМО ТЕ и т.н. готов съм да застана пред всички експерти за да обясня подробно защо ще фалират и защо трябва нова ''система''
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 2
QUANTUM
преди 7 години
Грешката е моя, сори за което.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 7 години
Не сте прочел добре - става дума за австралийската централна банка. Поздрави и хубав ден!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 3
lyusien
преди 7 години
Какво категорично изказване на този финансов анализатор Чуклев Дори представители на ФЕ Д и водещи анализатори на големи банки не си позволяват такива категорични изказвания Аз лично наи много вярвам на представителя на Ф Е Д и заместник на Йелан- Стенли Фишер които казва " Повишаването на лихвите ще зависи от икономическите данн - и наи вече нивото на безработицата и инфлациията " Така че според мен всички погледи са вперени в инфлацията за които ще разберем във петък Ако инфлацията наближава 2% ФЕД ще повиши лихвите още във юни на 14 и 15 когато е месечното съвещание на Ф Е Д Въпреки твърденията на Чуклев Но ако данните не са задоволителни това ще се случи юли
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 3
QUANTUM
преди 7 години
Каква парична политика прави Австрийската национална банка? Австрия е на евра. Нещо сте се объркали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
QUANTUM
преди 7 години
Не ми се вярва да вдигат лихвите точно преди изборите през ноември...Ако не го направят сега, ще чакаме за Коледа или след новата година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 8
michaelis12
преди 7 години
Чуклев то от ФЕД независи вече зависи повече от китайците и от това до колко се ползва долара, защото петрол в момента може да се купи и с други пари (рубли - SPIMEX, юани, Евро - Iran - India bilateral trade). И доколкото "...не са намерили приложение на свободния си кеш" какво толкова приложения могат да намерят като тоя кеш е virtual нито правят инфраструктура нито отварят работни места - нищо. Това са точки в компа които не се ползват по предназначение. Чайниците влагат 600млрд. в инфраструктура, а американците 700млрд. в бомби - при чайките хората ше имат работа по инфраструктурата -> заплати, потребление всичко как си требе, а Американюгите ше ги метнат в Ирак и Сирия тея бомби и после нишо eee Чуклев при кои ше има възвръщаемост и при кои ньет ?!? ..... :))) И стига сте гледали тея Американци те вече за нищо не стаат кво кат телевизията е тяхна и без тва сее само дезинформация .... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още