IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак получи 5 оферти за 4 тютюнопреработвателни дружества

Предварителен интерес от кандидат-купувачи беше проявен към 10 дружества

18:03 | 12.11.04 г.
Автор - снимка
Създател
Булгартабак получи 5 оферти за 4 тютюнопреработвателни дружества
Все още не се знаят подробности за офертата на Бритиш Американ Тобако за пул “София БТ – Пловдив БТ"

Общо пет оферти за покупката на четири тютюнопреработвателни дружества са получени до 17 часа днес в Булгартабак Холдинг, съобщиха от дружеството. Това бе крайният срок за подаване на оферти за покупката на мажоритарни дялове от 12 тютюнопреработвателни дружества.

Според съобщението на холдинга оферти са подадени за дружествата Първомай БТ, Смолян БТ, Тополовград БТ, Харманли БТ. Тези оферти подадени от Тракия Табак ЕООД, Финанс консултинг 2002 ЕАД, ЕТ- Заара Янчо Иванов, Къмпани Билд Коомерс ООД и АКБ Форес АД, като от Булгартабак не уточняват коя оферта за кое предприятие се отнася. От холдинга уточняват, че повече информация за офертите ще бъда предоставена след тяхното отваряне.

Предварителен интерес от кандидат-купувачи беше проявен към 10 дружества. За Кърджали БТ и Гоце Делчев БТ нямаше заявен предварителен интерес. За дружествата Дулово БТ, Дупница БТ, Исперих БТ, Сандански БТ, Ямбол БТ и Пазарджик БТ няма подадени оферти.

Десет от дружествата са на загуба за първото полугодие на годината. Печалба са регистрирали Гоце Делчев БТ и Пазарджик БТ. Общата задлъжнялост на 12-те дружества надвишава 65 милиона лева. С най-големи задължения са Кърджали – 22,8 милиона лева, Гоце Делчев – 8,7 млн. лева , Ямбол – 8,3 млн. лева и Дупница със 7 млн. лева.

Все още няма информация от Булгартабак дали надзорният съвет на дружеството е получил доклада на консултантите. След неговото разглеждане ще станат ясни и параметрите по офертата за пул “София БТ – Пловдив БТ”, която бе подадена преди две седмици от Бритиш Американ Тобако.

Българска фондова борса – София също още не е съобщила дали ще се възобнови търговията с акции на Булгартабак Холдинг, София-БТ и Пловдив-БТ, или ще има ново удължаване на срока, за който търговията ще бъде прекъсната. Търговията с акции на тези три дружества, както и на Благоевград-БТ и на Слънце Стара Загора-БТ бе спряна с решение на Съвета на директорите на борсата на 29 ноември, преди подаването на оферти за големите предприятия от холдинга. Търговията с акции на последните две дружества бе възобновена на 4 ноември.

Според неофициални източници борсата вече е изчерпала възможностите си за ново прекъсване на търговията с акции на първите три дружества и най-вероятно в понеделник тя ще бъде подновена.

Свързани компании:

Слънце Стара Загора-Табак АД(SUN)

Шумен-Табак АД /в несъстоятелност/(SHTB)

Пазарджик-БТМ АД(PZBT)

Исперих-БТ АД - в Несъстоятелност(4IS)

Хасково-БТ АД - в ликвидация(4H9)

Гоце Делчев-БТ АД(GDBT)

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Дупница-Табак АД(DUBT)

София-БТ АД(3JU)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още