IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин се срещна с бизнес лидери в опит да върне още инвестиции в Русия

Дискусията бе за възможни стъпки за подобряване на привлекателността на нашата икономика за инвестиции, заяви говорителят на Кремъл

13:31 | 16.11.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Руският президент Владимир Путин се е срещнал с бизнес лидери по-рано тази седмица в опит да ги насърчи да инвестират повече у дома. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

„Дискусията бе за възможни стъпки за подобряване на привлекателността на нашата икономика за инвестиции. За да се създадат по-конкурентни условия за завършване на процеса на прехвърляне на компании тук; прехвърлянето на седалища бе активно включено в дневния ред“, каза Песков пред репортери.

Наложените санкции, откакто Москва изпрати войски в Украйна миналата година, направиха много по-сложно за руските фирми да работят на запад, като редица западни компании вече напуснаха руския пазар или се опитват да го направят.

„Голяма част от предприемачите, които взеха участие, са се сблъскали по един или друг начин с незаконно поведение в чужбина и сега процесът по прехвърляне на бизнеса към руска юрисдикция се осъществява активно, използвайки всички възможни механизми“, каза Песков.

По думите му представители на правителството са присъствали по време на разговорите в сряда, както и членове на руския Съюз на индустриалците и предприемачите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 16.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
evlogi
преди 5 месеца
Ама че тъ,по ченге.Руската икономика си беше много привлекателна за инвестииции, и щеше да продължи да е така, ако не беше Хаяско с прос,тотиите си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още