IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компания от ОАЕ ще строи квартал в Будапеща в стила на Дубай

Eagle Hills Properties ще си партнира с унгарското правителство в сделка за 5 млрд. евро

12:22 | 14.03.24 г.
Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg
Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg

Унгария и Обединените арабски емирства (ОАЕ) сключиха сделка за 5 млрд. евро, която предвижда занемарен квартал в Будапеща да получи дубайски блясък. Проектът предизвика критики, и то още преди да бъде официално одобрен, предава Bloomberg.

Eagle Hills Properties ще си партнира с правителството в Будапеща за развиването на частично неизползвана железопътна гара, съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто, след като сключи сделката с държавния министър за външна търговия на ОАЕ Тани ал-Зеуди.

Унгарското правителство планира да вложи около 1 млрд. евро за подобряване на инфраструктурата около района, съобщи министър Янош Лазар, който отговаря за строителството и транспорта, в края на миналата година.

Премиерът Виктор Орбан възложи строителството на голям проект, наподобяващ Дубай от гледна точка на величието му, заяви тогава Лазар.

Местната власт критикува планирания нов хъб като нежелано допълнение към историческата част на Будапеща, която не предполага лъскавите небостъргачи, с които е известен Дубай.

Базираната в Абу Даи компания Eagle Hills е една от най-големите строителни компании в Персийския залив с големи проекти в Европа, Африка и Близкия изток. Компанията се разширява в страни, които се нуждаят от изграждане на модерни жилища и офиси и има големи проекти със смесени функции в Албания, Сърбия и Етиопия.

Тя е ръководена от Мохамед Алабар, който основа Emaar Properties - компанията, която изгради най-високата кула в света в Дубай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 14.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още