IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Благодарение на FIFA резултатите на EA надхвърлиха прогнозите 

Повишените нива на инфлация принудиха геймърите да станат по-придирчиви към заглавията, които избират да купуват

08:38 | 10.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Издателят на видеоигри Electronic Arts Inc (EA) надхвърли прогнозите на пазарите за приходите за четвъртото тримесечие, тъй като геймърите продължиха да се спират на познати заглавия като "FIFA" и "Madden NFL", което доведе до ръст на акциите на компанията с около 3% след края на търговията.

Повишените нива на инфлация принудиха геймърите да станат по-придирчиви към заглавията, които избират да купуват, като много от тях се връщат към любимите си франчайзи поради ограничените бюджети - тенденция, върху която EA и нейните конкуренти, включително Take-Two Interactive Software Inc и Activision Blizzard Inc, насочиха вниманието си.

„Обикновено нашите марки като FIFA, като Madden, като The Sims се представят много добре в такива времена", каза главният изпълнителен директор на EA Андрю Уилсън, цитиран от Ройтерс.

Компанията заяви, че „Lord of the Rings: Heroes of Middle Earth " и „Madden 24" ще се присъединят към "Star Wars Jedi: Survivor" в списъка със заглавия за фискалната 2024 г.

„Парите за конзоли и персонални компютри постепенно се пренасочват към най-известните франчайзи, а EA разполага с някои от най-известните интелектуални трудове", казва Ник Маккей, анализатор от Wedbush Securities. 

EA отчете нетни приходи от продажби размер на 1,95 млрд. долара през четвъртото тримесечие, което надхвърля прогнозите на Refinitiv за 1,76 млрд. долара благодарение на рекордните услуги на живо и силната ангажираност, особено от франчайза „FIFA", заяви главният финансов директор Крис Сю. 

Коригираната печалба се е увеличила до 1,77 долара на акция за тримесечието, приключило на 31 март, съобщи компанията, надминавайки прогнозите за 1,31 долара. 

FIFA 23, пусната през септември, постигна най-успешния старт в историята на франчайза, заяви компанията. Тримесечните нетни резервации за франчайза са нараснали с 31% на годишна база.  

Три от заглавията на EA, включително "FIFA 23" и научнофантастичната хорър игра "Dead Space", са сред 10-те най-продавани игри през първите три месеца на годината според данни на фирмата за пазарни проучвания Circana.

С наближаването на края на десетилетното партньорство между EA и FIFA компанията смята да пусне тази година ребрандирана версия на играта - "EA Sports FC". Компанията очаква ребрандираната игра да осигури едноцифрен ръст в ниския диапазон на нетните приходи от продажби през фискалната 2024 г.

EA прогнозира нетни приходи от продажби за фискалната 2024 г. от между 7,30 и 7,70 млрд. долара в сравнение с прогнозите за 7,52 млрд. долара. Прогнозата за резервациите за текущото тримесечие е в съответствие с очакванията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 10.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още