Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Банка ДСК търси стартъпи, с които да си партнира

Стартъп компаниите вече могат да кандидатстват за четвъртото издание на ОТП СТАРТЪП ПРОГРАМА

Банка ДСК търси стартъпи, с които да си партнира

Снимка: ДСК Банк

Група ОТП, част от която е и Банка ДСК, търси възможност за сътрудничество с динамични и иновативни компании. Доказали се стартъп и скейлъп компании от различни сфери могат да подават заявления за кандидатстване в четвъртото издание на ОТП СТАРТЪП ПРОГРАМА до 23 октомври 2020 г. на сайта.

Програмата предоставя възможност за летящ старт на иновативни компании, които желаят да тестват приложимостта на своите разработки в банковия сектор в Централна и Източна Европа. Работата им ще бъде подкрепена от банкови мениджъри, ментори и партньори на Банка ДСК и Група ОТП. През последните години банковата група инвестира сериозни усилия и разгледа потенциала за работа с близо 900 стартъп организации, ръководи 30 пилотни проекта и реализира 12 от тях.

Четвъртото издание на ОТП СТАРТЪП ПРОГРАМА е най-мащабната иновационна програма на Групата. Тази година в проекта се включват всички чуждестранни дъщерни дружества от Група ОТП от 12 страни в Централна и Източна Европа. Към програмата се присъединява и Банка ДСК, която работи усилено за привличане на перспективни стартъп компании.

Програмата се основава на сътрудничество: през целия период от началното дефиниране на целите и обхвата на пилотния проект, до реализирането на готовите и работещи решения, стартъп компаниите получават професионална подкрепа от банкови експерти и ментори и имат шанса да се включат в редица международни събития и да представят проектите си пред доказани международни корпорации.

Програмата на Група ОТП набира кандидатури в следните  5+1 области:
·     Работа с данни и аналитични инструменти;
·     Потребителско преживяване и обслужване;
·     Вътрешна ефективност;
·     Продуктови иновации в банкирането на дребно;
·     Продуктови иновации в банкирането за средни и малки предприятия;
·     Иновативни решения, които не се причисляват към горните категории, но са свързани с банковата сфера.

„Последната ни стартъп програма съвпадна с обявяването на епидемията от коронавирус в Европа. Въпреки трудната ситуация успяхме да завършим успешно всички започнали преди това пилотни проекти. Интересът беше огромен. Нашият онлайн „Демо ден“, например, събра над 1100 зрители. Горд съм с факта, че ОТП СТАРТЪП ПРОГРАМА се превърна в иновационна инициатива, в която активно участват всички членове на банковата група. Освен това, година след година ние сме в състояние да превърнем все по-голям брой компании в дългосрочни партньори“, коментира г-н Андраш Фишер, директор на направлението за иновации в банкирането на дребно в Банка ОТП.

Кандидатстващи за участие в програмата ще преминат през три кръга на подбор, който ще се осъществи изцяло онлайн. Първо, кандидатите трябва да попълнят онлайн заявление за участие. След това избрани компании ще бъдат поканени на онлайн интервю. На финала най-добрите от тях ще бъдат поканени да се включат в двудневно дигитално събитие в началото на декември, на което ще представят идеите си и ефективността на предлаганите бизнес решения пред банкови експерти.

Тримесечният период на реализация на програмата ще се проведе между март и май 2021 г. основно онлайн. В края на този период представители на компаниите ще представят резултатите от проектите си пред ръководството на Група ОТП и пред унгарски и международни корпоративни партньори и инвеститори. Компаниите с най-обещаващи резултати ще бъдат допуснати до 6-месечната фаза на програмата, по време на която ще започнат внедряването на тяхното решение в рамките на Групата.

Повече информация за ОТП СТАРТЪП ПРОГРАМА можете да намерите на корпоративния сайт, както и да се свържете с нас на otplab@dskbank.bg. 
 

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Бюджет и финанси
БНБ определи антицикличния буфер на ниво до 0,5% от 1 октомври