IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иран задържа чуждестранен кораб заради "контрабанда на гориво"

На кораба са били дванадесет филипински граждани, които са били арестувани и понастоящем разпитвани от органите

14:35 | 07.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Иран е конфискувал влекач на чуждестранна „банда за контрабанда на петрол“ в Персийския залив.

Контрабандистите са превозвали над 290 000 литра нелегално гориво, заяви в събота ръководителят на бреговата охрана на южната иранска провинция Хормусган. На кораба са били дванадесет филипински граждани, които са били арестувани и понастоящем - разпитвани от служители на компетентните органи, заяви бреговата охрана, цитирана от информационна агенция Borna. 
.
В последните месеци Иран увеличи броя на морските си патрули в стратегическия проток на входа на Персийския залив в резултат на нарасналото напрежение между Техеран и Вашингтон. В Персийския залив се увеличава броят на кораби и лодки, които незаконно пренасят нефт и газьол в съседните държави от Арабския залив. Някои от тях биват разпознавани и задържани от иранската брегова охрана или революционната гвардия, но много от тях преминават необезпокоявано.

Според Иран това е организирана престъпност и затова е трудно да се хванат самите организатори на тези контрабандни банди.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още