IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbus потвърди рокадите в ръководството си

Главният оперативен директор Фабрис Брежие ще освободи поста през февруари, а главният изпълнителен директор Том Ендърс няма да се кандидатира за нов мандат

11:14 | 15.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейският самолетен производител Airbus потвърди, че ще въведе промени в ръководството си след седмици на спекулации по темата, съобщи агенция Ройтерс.

Главният оперативен директор на компанията Фабрис Брежие ще освободи поста през февруари 2018 г., а главният изпълнителен директор Том Ендерс няма да се кандидатира за нов мандат, след като настоящият му изтече през 2019 г., потвърди компанията.

На мястото на Брежие ще застане настоящият главен изпълнителен директор на Airbus Helicopters Гийом Фори, се посочва още в изявлението.

Производителят съобщи още, че Управителният съвет на компанията е предприел действията, за да гарантира уреден преход между старото и новото ръководство. 

По отношение на поста на изпълнителния директор през 2018 г. ще бъдат проучени кандидати от и извън Airbus. Предполага се , че предложеният наследник на Ендерс ще бъде обявен преди годишната среща на акционерите през 2019 г., за да може изборът му да бъде одобрен на нея, се казва още в съобщението.

Брежие, на когото се гледаше като на потенциален наследник на Ендерс, е заявил пред борда, че няма намерение да участва в надпреварата за поста на главен изпълнителен директор. Ройтерс припомня, че Брежие е намеквал за съществуването на конфликт между него и Ендерс, който според служители в компанията е и причина за неговото оттегляне.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още