IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Раздаването на мляко и ябълки в училище ще се заплаща

Променя се наредбата прилагането на схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“

13:18 | 07.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Приемането, съхранението и раздаването на плодове и мляко в училище ще се заплаща, реши правителството. Променя се наредбата за схемите .„Училищен плод“ и „Училищно мляко“, съобщи пресцентърът на МС. 

За раздаването на продуктите заплащането ще е до 0,07 лв. за индивидуална порция на ученик. Това ще бъде възможно, ако доставчикът сключи договор с например със стопанисващите столовата или бюфета в училището фирми. Средствата ще бъдат част от помощта, която получават доставчиците.

Наредбата предвижда раздаването на продуктите да се организира от директора и да се прави от персонала на училището. Сега училищата с по-голям брой доставки срещат затруднения да се справят самостоятелно, тъй като не разполагат с достатъчно персонал.

Припомняме, че директори сигнализираха за неуредици около правилата за прилагането на двете схеми.

Как ще се развива земеделието в Европа след 2020 година и какви промени да очакват фермерите в Общата селскостопанска политика (ОСП)? Какви са възможностите за дигитализация в сектора? Разберете на 9 ноември по време на събитието „Клуб Инвестор – Агробизнес.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още