IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във Втора градска болница ще се разкрие отделение за лечение на пациенти с COVID-19

Започнала е реорганизацията на отделението по пулмология, което е с отделен вход

17:23 | 17.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Във Втора градска болница ще бъде разкрито едно отделение за лечение на болни от COVID-19, съобщиха от Столична община. Това е станало ясно след разговор между кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и директора на столичната СРЗИ д-р Пенчев.

Директорът на Втора градска доц. Узунов е започнал реорганизацията на отделението по пулмология, което е с отделен вход и то ще заработи, след като се гарантира необходимият персонал.

Днес стана ясно, че 85 медици са подали молбите си за напускане на болницата именно заради преструктурирането. Според лекарите болницата няма подготвени специалисти за лечение на болни с тежка дихателна недостатъчност, няма осигурена и апаратура и предпазни облекла за медиците. 

След срещата обаче, се съобщава, че болницата разполага с необходимите защитни облекла и доставките ще продължат.

Кметът на София гарантира и допълнително финансиране за тези, които ще поемат пациентите с коронавирус. Отделението ще получи и още един апарат за обдишване, който се предоставя от една от големите частни болници с личното съдействие на проф. Иво Петров.

"На твърденията на някои лекари, че не са подготвени да лекуват това заболяване, ще кажа само, че студенти по медицина и лекари от всички специалности се записват доброволци. Националният щаб изпрати инструкции към медицинския персонал за това какво лечение се прилага на база опит на китайските им колеги“, посочва кметът Йорданка Фандъкова.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още