IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безсмисленото обещание на Меркел за Либия

Едно ембарго за вноса на оръжия няма да направи нищо, за да промени факта, че в страната вече има много оръжия

10:59 | 20.01.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;&nbsp;EPA/OMER MESSINGER</p>

Снимка:  EPA/OMER MESSINGER

Ако нещата се развиват добре с последната пълна година на канцлерство на Ангела Меркел, тя отново ще се появи пред всички като израз на силата, която подрежда света в ред, не на последно място и заради успешно председателство на Съвета на ЕС.

Ако обаче нещата се объркат, тя ще бъде изобразена като политик, който се опитва да се противопостави на риска от превръщането си в „Lame Duck“ със смели проект, които обаче се топят като лед в чаша с уиски.

Берлинската декларация за Либия, която бе приета в неделя, може да бъде точно това -  ангажимен от страна на Великите сили и участниците в гражданската война от 55 точки, с който да не допускат оръжие в северноафриканската страна.

Странно е само, че ексклузивната новина от покрайнините на река Шпрее не бе отразена подобаващо от международните медии. А може и да не е странно. Защото и външните министри на ЕС, които днес ще обсъждат споразумението без практическа стойност, бързо ще открият две неща: че едно ембарго няма да направи нищо, за да промени факта, че в Либия вече има много оръжия - и че подписването на един документ е много по-лесно, отколкото да накараш т. нар. Masters of War да се осъзнаят и да го спазват. 

Повече по темата вижте тук!

Вижте още и във видео материала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

2
rate up comment 21 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 4 години
Бойчо, като ше се ровиш в го вното Либия и ше прайш рецензии на участниците в омиротворяването, па да беше споменал вкратце и кой и защо докара Либия до това дередже... ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 3
korn
преди 4 години
Събитието не беше отразено подобаващо защото нямаше скандали, заплахи и мегаломания. Лидери на държави които са във конфронтация от години, се събраха и тихо и спокойно се опитаха да договорят мир. Това не се харесва на медиите, те искат шум, кръв и война, това се продава, това се чете, това се коментира. Обикновенно хората обвиняват лидерите за войните и несправедливостите в този свят, но всъщност лидерите са олицотворение на самите тях, на човешката природа която от как свят светува винаги е водила войни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още