IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft придобива стартъпа за киберсигурност RiskIQ

Условията на сделката не са разкрити

11:06 | 13.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Akio Kon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Akio Kon/Bloomberg

Microsoft обяви, че придобива стартъпа за киберсигурност RiskIQ, но условията по сделката остават тайна, предава Ройтерс.

Споразумението може да помогне на Microsoft да разшири бизнеса си с решения за киберсигурност, който расте по-бързо от други сегменти. През януари Microsoft заяви, че е генерирала над 10 млрд. долара от решения за сигурност през последните 12 месеца, което е с над 40% повече спрямо година по-рано.

Софтуерът Illuminate на RiskIQ обединява заплахите в информационните технологии на дадена организация, така че специалистите по сигурността да могат да се справят с най-важните. Системата работи в облака Azure на Microsoft и в други облаци, като този на Amazon Web Services. Освен това работи с локална инфраструктура, посочва в публикация в блога на технологичния гигант вицепрезидентът на Microsoft по облачната сигурност Ерик Доер.

RiskIQ е създадена през 2009 г. и е базирана в Сан Франциско. Според LinkedIn компанията има над 200 служители. Сред инвеститорите ѝ попадат Battery Ventures и MassMutual Ventures. Конкурент на компанията е публичната Mimecast.

През уикенда Bloomberg писа, позовавайки се на анонимен източник, че Microsoft ще плати повече от 500 млн. долара за придобиването на RiskIQ.

По думите на Microsoft вграждането на технологиите на RiskIQ в нейните основни продукти ще помогне на клиентите ѝ да имат по-ясна представа за глобалните заплахи пред бизнеса им, особено докато служителите работят извън традиционните офиси, допълва TechCrunch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още