Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

СуперХостинг.БГ е придобил конкурента си Host.bg

Не е ясно на каква стойност е сделката, която консолидира хостинг сектора у нас

СуперХостинг.БГ е придобил конкурента си Host.bg

Снимка: Архив Ройтерс

СуперХостинг.БГ е придобил своя конкурент Host.bg на 17 февруари, като не е ясно на каква стойност е сделката, пише Money.bg, позовавайки се на коментар от един от съсобствениците на “Суперхостинг” Любомир Русанов.

Host.bg беше част от групата на Нетинфо, чийто мажоритарен собственик е Нова Бродкастинг Груп.

Антон Титов, който е съсобственик на компанията за облачни услуги pCloud, е миноритарен съдружник и в Host.bg, като също е продал своя дял от нея.

Благодарение на сделката ще се стигне до консолидиране на пазара на хостинг услуги у нас. Според данни от Търговския регистър Суперхостинг.БГ е първа по приходи в България през 2015 г., а Host.bg се нарежда на трето място.

Документите в Търговския регистър не показват как ще бъде финансирана сделката, а до края на 2015 г. СуперХостинг.БГ се финансира предимно чрез заеми от финансови институции. Съществува вариант финансирането на сделката да дойде от новия съдружник в дружеството “Иновент Холдинг” АД, който в края на миналата година е придобил дял от 20% от СуперХостинг.БГ.

В момента собственици на най-голямата хостинг компания у нас са Методи Дреновски, Любомир Русанов и Деян Чепишев, съответно с дялове от 30%, 19% и 19%. Георги Русев притежава 9% от нея, а Светослав Илиев и Иновент Холдинг - съответно 3% и 20%.

Kъм днeшнa дaтa CyпepXocтинг.БГ и Ноѕt.bg ce пpeдcтaвлявaт oт Meтoди Дpeнoвcĸи и Любoмиp Pycaнoв. Теодор Захов пък е човекът, който стои зад “Иновент Холдинг” АД. Той беше собственик на “Спектър Нет”, преди бизнесът да бъде продаден през 2010 г. на “Мобилтел”. 

Investor.bg се свърза със СуперХостинг.БГ и Host.bg и очаква допълнителна информация по темата. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Ant Group получи зелена светлина за листване в Шанхай