IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fun and Tasty - новото име на McDonald's в Русия?

Името е един от новите възможни варианти за американската верига ресторанти за бързо хранене, напускаща страната

16:17 | 27.05.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Konstantin Zavrazhin/Getty Images</em></p>

Снимка: Konstantin Zavrazhin/Getty Images

McDonald's в Русия е регистрирала възможни имена на бранда за фирмата, която поема ресторантите на американската компания за бързо хранене там, съобщава Ройтерс. Сред имената са Fun and Tasty и The Same One, показват документи, подадени в патентната служба от петък.

Най-голямата верига за бързо хранене в света, с почти 850 ресторанта в Русия, продава дейността си на един от местните си лицензополучатели след военната кампания на Москва срещу Украйна и последвалата вълна от реакции и санкции на Запада.

Компанията заяви в петък, че търговските марки, регистрирани в агенция "Роспатент" в Русия, от които в крайна сметка ще избере един бранд, включват още Just Like That и Open Checkout.

McDonald's, която притежава 84% от ресторантите си в Русия, е един от най-големите международни брандове, които напускат страната от края на февруари насам.

Ресторантите, които притежава, биват продавани на Александър Говор, който управлява франчайз с 25 ресторанта. Други франчайзи ще имат възможността да работят под новия бранд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 1 година
а Бойчо твърдеше че щяло да се казва Дядя ваньо... че после даже се дървеше като го обвинихме че разпространява опорки... и кво стана! :):) нема дядя ваньо, а бойчо пишел измислени новини! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още