IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на служителите на Tesla нараства с близо 50% през 2020 г.

Разширението на операциите в Китай и Германия подкрепят ръста на глобалната работна силна на концерна

22:15 | 09.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският производител на електромобили Tesla Inc. е увеличил глобалната си работна сила с близо 50% през миналата година, тъй като концернът разширява своята дейност в Китай и Германия, доставяйки почти 500 000 превозни средства по целия свят, съобщава Bloomberg

Броят на работещите в Tesla достига 70 757 души в края на 2020 г., което е с 47% повече от регистрираните през 2019 г. 48 016 души.

Производственото предприятие на компанията край Шанхай е от ключово значение за разширяването на бизнеса ѝ в Китай, където приходите от продажби нарастват със 124% до 6,7 млрд. долара през 2020 г.

През изминалата година Tesla за първи път отчита повече приходи от продажби извън САЩ.

Тесла Тесла

Базираният в Калифорния производител, ръководен от главния изпълнителен директор Илон Мъск,  изгражда две нови производствени съоръжения за електромобили – едното край Берлин, с планиран годишен производствен капацитет от 500 000 автомобила; и една фабрика в Тексас, където ще се произвежда първият пикап на компанията.

В края на януари икономическото министерство на Германия предостави зелена светлина на Tesla за предварителна работа по изграждането на съоръжение за производство на батерии в комплекса на фабриката край Берлин, което според Мъск ще се превърне в най-големия завод за батерии в света, когато бъде завършено.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още