IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WeWork изтегля своята заявка за първично публично предлагане

Компанията ще се съсредоточи върху основния си бизнес и върху обслужването на своите клиенти, посочват нейните ръководители Арти Минсън и Себастиан Ганингам

19:00 | 30.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската компания за споделено офис пространство WeWork обяви, че ще изтегли подаденото заявление към Комисията за ценни книжа и борси, тъй като иска да отложи своето първично публично предлагане (IPO), съобщава CNBC. 

Стартъпът отложи своето IPO преди две седмици, а малко след това неговият съосновател Адам Нойман подаде оставка като изпълнителен директор, като се отказа от по-голямата част от контрола си за гласуване, след като SoftBank и други акционери се обърнаха срещу него.

„Решихме да отложим IP-то, за да се съсредоточим върху основния ни бизнес, който остава силен“, коментират ръководителите на WeWork Арти Минсън и Себастиан Ганингам в изявление от понеделник. „Ние сме изцяло отдадени в обслужването на нашите клиенти, партньори, служители и акционери. Имаме намерение да превърнем WeWork в публична компания и очакваме да преразгледаме фондовите борси в бъдеще“, добавят те.

WeWork се сблъска със сериозната критика от страна на инвеститорите след пускането на файла за IPO, наречен S-1. SoftBank инвестира в компанията майка на WeWork - We Company, при оценка от 47 млрд. долара през януари, но скептицизмът на инвеститорите доведе до потенциална оценка при IPO от едва 10 млрд. долара по-рано този месец.

След оставката на Нюман, новите изпълнителни директори на WeWork предприеха стъпки за намаляване на разходите в компанията, включително чрез продажбата на частния самолет на Нюман, обмисляйки съкращаването на персонала с около една трета, или приблизително 5 хил. служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още