IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдещето на образованието в Индия е онлайн

Все повече млади хора търсят уеб предложения за обучение и квалификация

18:28 | 01.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Традиционната образователна система в Индия редовно е критикувана за лошото ѝ качество, а учениците в крайна сметка взимат въпроса в свои ръце, пише Quartz.

До 2021 г. онлайн образователната индустрия се очаква да достигне 1,96 млрд. долара – огромен скок от отчетените 247 млн. долара през 2016 г., сочи нов доклад на Google и KPMG.

Въпреки че преквалификацията и сертифицираните онлайн курсове продължават да са най-голямата категория днес, особено популярни са сред работещите в индустрията за информационни технологии, докладът прогнозира, че допълнителното основно и средно образование ще доминират в тази област през следващите няколко години. Причината е, че учениците от по-малките градове ще се възползват от все по-големия достъп до интернет.

Докладът, озаглавен „Онлайн образование в Индия: 2021“, прогнозира също, че курсовете за подготовка за тестове ще са най-бързо растящата категория, тъй като желаещите да станат инженери или да работят в държавните служби търсят по-добра подготовка, за да вземат приемните си изпити.

 

„Има много фактори, които насърчават този растеж, включително удобството, лесното достъпване и персонализацията, предлагана от онлайн каналите“, твърди Нитин Баванкуле, един от директорите на Google в Индия.

„Интересно е да се отбележи и високият темп на нарастване на заявките за търсене на образование от вторите и третите по големина градове, което показва възможностите, които увеличаващото се проникване на смартфоните и подобряването на качеството на интернет връзката предлагат“, посочва експертът.

Относително евтиното онлайн образование и неговото високо качество е полезно допълнение за учениците в районите, в които училищата нямат дори базова инфраструктура, да не говорим за квалифицирани преподаватели. Освен това, докато се увеличава броят на младите индийци, които си търсят работа, битката за работни места става още по-голяма, ето защо хората търсят възможности за по-добра квалификация.

Това може да обясни защо младите индийци са все по-склонни да плащат за онлайн обучение. Докладът сочи, че до 2021 г. броят на хората, които ще плащат за онлайн образование, ще достигне 9,6 млн. души, от 1,6 млн. през 2016 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още