IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството освободи Веселин Пенев като областен управител на София-град

За временно изпълняващ длъжността е назначена зам.-областният управител Живка Такева-Първанова

14:55 | 13.09.16 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Правителството освободи Веселин Пенев като областен управител на София-град

Правителството освободи Веселин Пенев като областен управител на София-град, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

За временно изпълняващ длъжността е назначена Живка Такева-Първанова. Тя е заместник-областен управител на София-град и ще остане на поста до определянето на титуляр.

Припомняме, че Пенев подаде оставка по настояване на премиера Бойко Борисов, след като стана ясно, че е продал терена на бившите царски конюшни в центъра на София, на бул. „Княз Дондуков“. Сградите върху терена са собственост на няколко министерства. Въпреки скандала бившият вече областен управител настояваше, че няма нарушения. 

Сделката беше осветлена от депутати от БСП, които подадоха сигнал и до Прокуратурата.

Борисов също назначи проверка на покупко-продажбата от Главния инспекторат към Министерския съвет. Докладът беше готов за няколко часа и предаден на Прокуратурата. 

Пенев първоначално не искаше да подава оставка. От партията му – Реформаторският блок, са категорични, че той трябва да бъде възстановен на поста си, ако се докаже, че е невинен и няма злоупотреба с тази сделка.

За да се избегне санкцията на Министерския съвет за сделката, имотът е разделен на три части, всяка от които не надхвърля 500 хил. лева според оценката. Освен това самата оценка не е направена от три независими оценителски фирми, а само от една, твърдят от БСП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 33 rate down comment 0
Bango
преди 7 години
http://offnews.bg/news/Politika_8/Dashteriata-na-IAnka-Takeva-shte-e-vremenen-oblasten-na-Sofiia_635941.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още