IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руските инвеститори във Facebook търсят нови придобивки

Digital Sky Technologies е решила да вложи 1 млрд. долара в десетина компании, не изключва като инвестиционен таргет и Twitter

11:20 | 24.05.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Руските инвеститори във Facebook търсят нови придобивки

Руската група за инвестиции в интернет Digital Sky Technologies (DST), която през миналата година придоби дял за 300 млн. долара във Facebook, се подготвя за нови сделки.

Според изпълнителния директор на групата, цитиран от Sunday Telegraph, Digital Sky Technologies планира да закупи участия в десетина „добре познати интернет компании“.

По думите на Юрий Милнер DST разполага с 1 млрд. долара, предназначени за следващия етап от инвестиционната им стратегия, която включва придобивания в Азия, Австралия и Великобритания.

Милнер не е цитирал имена на компании, набелязани за покупка, но на директен въпрос за Twitter е отказал да изключи възможен интерес към сайта за микроблогове.

Освен във Facebook, DST досега е инвестирала и в сайта за социална търговия Groupon, както и в компанията за онлайн игри Zynga.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още