IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банковият сектор в Азия печели от регулациите на Запад

Страни като Китай, а също и Турция и Русия се опитват да спечелят пазарен дял във финансовия сектор, казва шефът на Deutsche Bank

10:56 | 19.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Банковият сектор в Азия печели от регулациите на Запад

Все по-централната роля, която Азия заема като световен център за финансови услуги, може да придобие дори още по-голяма тежест с налагането от страна на САЩ и европейските правителства на нови данъци върху печалбите на банките, казва Йозеф Акерман, изпълнителен директор на Deutsche Bank, цитиран от Wall Street Journal.

„Относителната тежест на Азия ще се увеличи“ като резултат от регулативните действия срещу банките на Запад, казва Акерман. „Азиатските страни знаят много добре, че не трябва да копират новите данъци, така популярни в други части на света“.

Данъците може да се окажат сериозен удар за кредитни институции с операции в много страни като Deutsche Bank, която генерира около три четвърти от приходите си навън, казва Акерман.

Развиващите се пазари дори могат да се възползват от негативната реакция на финансовия сектор към банковите регулации на Запад и да спечелят пазарен дял във финансовия сектор „Много правителства, включително китайското, са решени да изградят финансови центрове във времена, когато много други страни демонстрират скептицизъм към финансовия сектор“, казва Акерман, като посочва, че това се опитват да направят и Турция и Русия.

Както и за други банки, оценяващи перспективите пред глобалната икономика, Азия е приоритет за Deutsche Bank.

„Бавният икономически растеж в Европа и пренаситеността на финансовия сектор в САЩ прави пазара в Азия много привлекателен и ще е недалновидно, ако не направим всичко възможно да сме част от този пазар“, казва Акерман.

През следващата година Deutsche Bank планира приходи от 4 млрд. евро от операциите си в Азиатско-тихоокеанския регион, без Япония - резултат, който би удвоил приходите на компанията в сравнение с 2008 г. Deutsche Bank оперира в 17 азиатски страни, където работят повече от 17 000 служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още