IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туристическите пакети могат да поскъпнат с от 3 до 5 % през 2013 г.

Причина за евентуалната промяна е рязкото увеличение на цените на електроенергията, коментират от БАТА

14:15 | 03.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Туристическите пакети могат да поскъпнат с от 3 до 5 % през 2013 г.

Възможно е цените на туристическите пакети у нас през 2013 г. да поскъпнат с между 3 и 5 % заради рязкото увеличение в цените на електроенергията.

Това прогнозира председателят на Българска асоциация на туристическите агенции (БАТА) Донка Соколова, цитирана от БТА.

Тазгодишните цени на почивките са предварително договорени от миналата година и затова не могат да бъдат променяни, допълни Соколова.

Според нея в контекста на световната икономическа криза цената е водещ критерий за избор и ако тя бъде увеличена с 3% България няма да бъде достатъчно конкурентна като туристическа дестинация.

„Задачите на туроператора не се изчерпват само с координиране и посредничество между клиента и доставчика на туристически услуги. Въпреки че туроператорът има съществено влияние върху основните съставки на туристическия продукт, въздействията, които той оказва върху доставчиците на туристически услуги, са свързани изцяло с изискванията и потребностите на туристическото търсене“, заявиха още от Асоциацията на българските туроператори, и туристически агенти.

Същевременно от организацията прогнозират ръст на приходите от туризъм между 5 и 7 % за тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още