IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разпродават имуществото на производителя на млечните продукти "Дея"

Частен съдебен изпълнител очаква 4,68 млн. лева от продажбата на мандрата в Харманли

09:10 | 08.10.13 г.
Разпродават имуществото на производителя на млечните продукти "Дея"

Фабриката на „Българско сирене” в Харманли, както и превозните средства на компанията, са обявени за продан на портала на частните съдебни изпълнители. Мандрата произвежда своите продукти под търговската марка „Дея”.

От обявата става ясно, че производствените мощности, разположени на площ от 13 хил. кв. метра, се продават за сумата от 4,68 млн. лева с ДДС. Отделно обявени са за продан и общо 20 превозни средства на обща стойност към 125 хил. лева. Продажбата е по искане на кредитор – Уникредит Булбанк.

„Българско сирене” е създадена през 1995 година. Компанията произвежда айрян, сирене и кашкавал, както и масло, извара и други млечни продукти. Тя беше и една от първите, които получиха сертификат за износ на продукцията в страни от ЕС.

Проверка от РИОСВ-Хасково в средата на миналата година показа, че компанията преработва по 30 тона сурово мляко на ден, при капацитет на предприятието от 120 тона на ден.

Експертите са установили някои нарушения при управлението на водите, използвани в предприятието. Сервизна проверка на хладилните камери пък не е била правена от около година, става ясно от доклада на институцията.

В момента тече огледът на производствените мощности, а на 7 ноември ще бъде ясно има ли нов собственик тази мандра. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още