IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разработваме общ туристически продукт с Черна гора

Балканите трябва да се представят като единен пазар пред инвеститорите, коментираха държавните глави на България и Черна гора

19:40 | 26.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Разработваме общ туристически продукт с Черна гора

За общи усилия за популяризиране на културно-историческото наследство на България и на Черна гора, както и на целия регион на Балканите, се обявиха президентите Росен Плевнелиев и Филип Вуянович, съобщават от пресслужбата на Президентството. 

„Потенциалът ни е огромен, просто трябва да го отключим“, коментира Росен Плевнелиев след посещението си в историческия град Котор. Именно културно-историческото наследство на побратимените градове Котор и Несебър, може да бъде емблема на историческото богатство на България и Черна гора.

Балканите са единен пазар и трябва да бъде представен като такъв на пред потенциалните инвеститори, отбелязаха още двамата държавни глави по време на среща с представители на бизнеса.

Участие в срещата взеха представители на Стопанската търговска камара на Черна гора, в която членуват 18 хиляди фирми предимно от сектора на услугите, на Съюза на туристическите организации в страната и други.

Черногорските предприемачи откроиха като сектор с много висок потенциал за български инвеститори производството на храни. Беше откроено и доброто сътрудничество на черногорските съсловни организации на бизнеса с търговските палати от другите страни в региона, което разкрива допълнителни възможности за общи действия за насърчаване на чуждестранната, но и на взаимната инвестиционната активност на партньори от балканите страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още