IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Регионална енергийна борса ще осигурява ресурси на пазарни цени

Българските институции са открити за идеите на бизнеса, смята държавният глава

22:49 | 13.03.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Плевнелиев: Регионална енергийна борса ще осигурява ресурси на пазарни цени

Изграждането на регионална енергийна борса ще осигури възможност за достъп до ресурси на конкурентни пазарни цени. Това коментира българският държавен глава Росен Плевнелиев по време на среща с представители на сръбските делови среди и на българския и сръбския бизнес в Белград.

Плевнелиев припомни също така, че България е инвестирала над 1 млрд. евро в изграждането на проекти по трасето на Коридор 10, който е приоритетен за България и за Сърбия.

650 млн. евро е инвестицията в жп линията Пловдив-Свиленград, а участъкът от Софийски околовръстен път до Калотина и сръбската граница ще се случи в най-кратки срокове. Със 130 млн. евро стартира строителството на Северната скоростна тангента, също част от Коридор 10. 

„Отнасяме се много отговорно към изграждането на трасето на този коридор, който ще свърже Европа с Азия“, подчерта още българският президент, цитиран от прессекретариата на Президентството.

Според държавния глава активната икономическа политика, правилата, които важат за всички, добре работещите институции, електронното управление и стабилната банкова система са рецептата за по-добра бизнес среда.

„Вратите на българските институции са открити за идеите на бизнеса. Искаме да бъдем част от вашия успех“, обърна се още президентът към представителите на бизнеса от България и Сърбия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
stefan-L
преди 9 години
Като видя най-простият президент в Българската история и ми се повръща! Най продажният корумпиран и неграмотен президент в новата Българска история допринесъл за толкова пропуски, несполуки и обедняване на България
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още