IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСК се оплака от прекалената законодателна активност в парламента

Депутатите са внесли 148 законопроекта за промяна в законодателството, които касаят бизнеса, и това предизвиква нестабилност, смятат от Камарата

12:49 | 17.03.15 г.
БСК се оплака от прекалената законодателна активност в парламента

Законодателната дейност на 43-тото Народно събрание е прекалено активна и това причинява нестабилност и непредвидимост – не само политическа, но и за индустрията, а оттам – на социалната среда.

Това е позицията на Българската стопанска камара (БСК) след преглед на дейността на парламента от ситуирането му на 27 октомври 2014 година до 10 март 2015 година. За тези 83 работни дни в деловодството на институцията са внесени 166 законопроекта. От тях 148 касаят бизнеса, посочват от Камарата.

30 законопроекта са свързани с промени в действащото законодателство повече от един път за анализирания период.

Шест са предложенията за промени в Наказателния кодекс, по пет са те за Кодекса на труда, Кодекса за социално осигуряване, Гражданския процесуален кодекс и Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

От БСК са изброили и по три проекта за промяна в Закона за енергетиката и Закона за ДДС.

Справката на Камарата показва още, че най-голяма активност като вносители на законодателни промени проявяват от Атака (24 проекта), Министерския съвет (15 проекта), БСП – Лява България (15 проекта) и Реформаторския блок (също 15 проекта).

Без самостоятелни предложения са депутатите от Българския демократичен център (парламентарната група на ББЦ) и АБВ. Депутатите от партията на Георги Първанов обаче са участвали като съвносители в два законопроекта.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още