IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобиус: Търсете печалбите на изток

Гранични пазари като Румъния са много интересни, а Русия предлага страхотна възможност

16:18 | 07.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Мобиус: Търсете печалбите на изток

Източноевропейски гранични пазари като Румъния предлагат най-високи печалби, смята изпълнителният председател на борда на директорите на Templeton Emerging Markets Group Марк Мобиус, цитиран от CNBC.

„Граничните пазари, които включват някои източноевропейски страни като Румъния и както бе при Словения и Словакия, са много интересни. И, разбира се, Африка, където предстоят да се случат много неща заради растежа“, каза Мобиус.

По думите му ръстът в по-развитите източноевропейски пазари като Полша се е забавил, но той го отдава на ефекта от еврозоната.

„Мисля, че ще се възстановим добре. Много от онова негативно усещане за икономиката и пазарите бе вследствие на случващото се в Западна Европа. Но мисля, че настроението ще се промени, и не забравяйте, че тези държави са в процес на значителни реформи, който все още не е приключил“, изтъкна Мобиус.

Той подчерта, че Русия предлага „страхотна възможност“. „Русия е истинска загадка сега, защото стойността на акциите е много ниска, и е изключително изкушаваща. Същевременно искаме да видим известни подобрения в управлението на компаниите. Ако това се случи – а мисля, ще то ще се случи – в Русия се очертава страхотна възможност“, обяви инвеститорът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още