IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН даде зелена светлина за IPO на ЦСКА

Ще бъдат предложени 3 млн. акции с емисионна цена 3 лв. за брой

20:15 | 28.02.14 г. 12
КФН даде зелена светлина за IPO на ЦСКА

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри реализирането на първично публично предлагане (Initial public offering – IPO) от страна на ПФК ЦСКА АД, съобщи регулаторният орган на интернет страницата си.

Институцията потвърди проспект за IPO на емисия в размер на 3 млн. лв, разпределени в 3 млн. броя обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лв и емисионна стойност в размер на 3 лв.

Книжата ще бъдат издадени от ПФК ЦСКА АД с цел увеличаване на капитала на дружеството, съгласно решение за едновременно намаляване и увеличаване на активите, взето на извънредно общо събрание на акционерите, проведено на 02.11.2013 г.

Основната цел пред футболния клуб е заличаване на част от дълговете. По думите на настоящия ръководител Александър Томов към момента дружеството има задължения за около 15 млн. лв.

От КФН посочиха още, че на основание чл.13, ал. 3 от Законa за Комисията за финансов надзор (ЗКФН), решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му, което не спира неговото изпълнение.  

Свързани компании:

Професионален футболен клуб ЦСКА АД-София(PFC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още