IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предложенията на Bulgaria On Air за приятно четиво по време на празниците

Светла Петрова, Вероника Денизова, Красимир Лаков и Мартина Ганчева от медийната група препоръчват по пет интересни заглавия

11:46 | 25.12.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Предложенията на Bulgaria On Air за приятно четиво по време на празниците

Предложенията на Красимир Лаков, продуцент на Денят он ер, Видимо-невидимо и Клуб Investor.bg

1. "Вечерята" - Херман Кох

Разтърсващ роман за отговорността, която родителите носят за деянията на своите деца. Брилянтен, напрегнат, трагикомичен разказ с впечатляващ ритъм. Ще достави специфична наслада на всеки, който обича истории за разпада на сигурността и комфорта в семействата от средната класа, по навик маскиращи проблемите си с маниери на благоприличието, пишат от store.bg.

2. "Игра на тронове: Рицарите на седемте кралства" - Джордж Мартин

Сто години преди събитията от "Игра на тронове", странстващият рицар сър Дънкан Високия и неговият скуайър Ег применят съдбата на Вестерос. Седемте Кралства са много различни от онези, които познаваме от книгите и сериала на HBO. Управлението на династията на Таргариените бавно се стабилизира след разрушителна гражданска война, в която претендентите от Блекфир почти успяват да спечелят трона, пише издателство Ciela.

3. "Глутницата" - Александър Томов

Страховитият Емил Дъбов трябва да бъде унищожен. Това е окончателната присъда на глутницата от негови врагове. Но те са наясно, че и с най-модерните оръжия на разположение в подземния свят са обречени на провал. Затова прибягват до услугите на тайнствен руснак, наречен Руския Стелт – злият гений на мафията. Скоро Дъбов узнава кои са поръчителите и подготвя своя отговор. Пламва чудовищна битка, в която се изливат милиони долари и не се подбират средства. В бандитския водовъртеж е въвлечен дори американският политик Ал Гор... Напрежението достига предела, когато Руският Стелт решава да ликвидира Дъбов по коварен и особено мъчителен начин, пишат от книжарница Хеликон.

4. "Евроинтеграция без илюзии" - Вацлав Клаус

Европейският съюз /сега вече не говоря за Европа/ може да оцелее като институция, само ако се откаже от представите на социалното инженерство /които поради това са чисто утопични/ за изкуствено обединяване на континента и се върне към първоначалната концепция за сътрудничество между суверенни страни-членки, които да останат крайъгълен камък на интеграцията, а не нейна жертва, пишат от книжарница Хеликон.

Предложенията на Мартина Ганчева, международен редактор и водещ Новини в Bulgaria On Air

1. "Къща от карти" - Майкъл Добс

Политическият трилър Къща от карти разказва една тъмна история за алчност, корупция и неутолима политическа амбиция. Тук държавата няма абсолютно никакво значение – за сметка на това в коридорите на властта управляват интригите и страстите, пише издателство Ciela.

2. "Стъпка по стъпка" - Клаус Йоханис

Това е автобиографичната книга на новия румънски президент Клаус Йоханис.

3. "С дъх на кафе" - Антъни Капела

Лондон, 1896 г., Робърт Уолис, бохем и мизерстващ поет, поема ангажимент към загадъчен търговец на кафе. Задачата му е да състави „речник на кафето”, в който да опише неуловимите аромати на сортовете на това легендарно растение. Омаян от вълшебния дъх на кафето и запленен от свободомислещата Емили, дъщеря на новия му началник, Робърт се влюбва..., пишат от книжарница Хеликон.

4. "Ад" - Дан Браун

"Търсете и ще намерите." Тези думи отекват в съзнанието на видния харвардски професор по религиозна символика Робърт Лангдън, когато се свестява в болница, без спомен къде се намира и как се е озовал там. Не може да обясни и произхода на страховития предмет, открит сред вещите му, пишат от книжарница Хеликон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още