IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Binance: Криптоиндустрията се нуждае от ясни регулации

Криптосекторът има колективна роля да защитава потребителите, заяви Чанпън Джао

12:07 | 14.11.22 г. 2
Чанпън Джао. Снимка: Zed Jameson/Bloomberg
Чанпън Джао. Снимка: Zed Jameson/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за търговия с криптовалута в света Binance Чанпън Джао призова за нови, но стабилни и ясни регулации за сектора на фона на последните развития в сектора и предвид наличието на участници на пазара, които „гледат да минат по лесния начин“. 

„Намираме се в нова индустрия, през изминалата седмица видяхме как нещата в нея полудяват“, каза Джао пред лидерите на страните от Г-20 на срещата на върха в Бали, цитиран от Ройтерс. „Наистина имаме нужда от някои регулации, трябва да направим това правилно, трябва да го направим по стабилен начин.“

Коментарите му биват отправени на фона на търсенето на решение за краха на конкурентната криптоборса FTX на Сам Банкман-Фрайд.

В петък FTX съобщи, че е подала молба за защита от кредитори в САЩ, а Банкман-Фрийд обяви оставката си като главен изпълнителен директор. Първоначално Binance планираше да придобие изпадналия в затруднение конкурент, но впоследствие се отказа от предложението за спасяване

„Мисля, че криптоиндустрията има колективна роля да защитава потребителите, да защитава всички. Така че не са само регулаторите. Регулаторите имат роля, но това не е 100% тяхна отговорност“, каза Джао. 

През уикенда той написа в Twitter, че Binance е спряла да приема депозити на FTT токена на FTX на своята платформа и призова други борси да направят същото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 14.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
scott
преди 1 година
До: khaoал капоне никога те би забранил залози в казино, което може да обере безнаказано и то в която секунда си поиска.целия нахън за "правила" е заради секващия прилив на капатила в пирамидата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 3
khao
преди 1 година
да, един забранителен режим ще е добре дошъл за всички ... все пак това е модерна форма на измама и както другите измами е редно да бъде незаконна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още