IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tripadvisor създава комисия за потенциални сделки за бъдещето на компанията

Новината доведе до над 14% ръст на цената на акциите на платформата

11:33 | 13.02.24 г.
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Tripadvisor заяви, че туристическата онлайн агенция е сформирала специална комисия за оценка на предложенията, които могат да доведат до сделка за бъдещето на компанията. Новината изпрати цената на акциите с 14,2% нагоре по време на следборсовата търговия, предава Ройтерс.

Centerview Partners ще служи като финансов съветник на специалната комисия, която също така ще разгледа наскоро обявеното намерение на Liberty TripAdvisor Holdings да оцени потенциални алтернативи, включващи двете компании.

Liberty TripAdvisor – звено, създадено по време на отделянето на Tripadvisor от Liberty Interactive, притежава 21% дял в онлайн агенцията.

„Liberty TripAdvisor е силно задлъжняла с пазарна капитализация от 89 млн. долара спрямо дълг от 2,75 млрд. долара“, пише в бележка анализаторът на Bernstein Ричард Кларк.

„Liberty TripAdvisor вероятно ще трябва да използва баланса на Tripadvisor по някакъв начин, за да изплати този дълг“, допълва той.

Tripadvisor трябва да отчете финансовите си резултати на 14 февруари. Анализатори очаква приходите ѝ да са в размер на 274,4 млн. долара, а печалбата – 22 цента на акция, сочат данни на LSEG.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 13.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още