IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спасителната програма за малкия бизнес в САЩ достигна лимита си

Множество собственици на малък американски бизнес се борят с проблемите създадени от националната блокада, наложена заради коронавируса

19:04 | 16.04.20 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Програмата от спасителни заеми за малкия бизнес на администрацията на САЩ  достигна лимита си от 349 милиарда долара, информира CNBC.

Съобщение на уебсайта на американската администрация за малкия бизнес гласи, че институцията „не е в състояние да приема нови заявления за програма за защита на заплатите въз основа на наличните бюджетни кредити“.

Програмата за защита на заплатите в размер на 349 милиарда долара, одобрена от Конгреса и подписана от президента Доналд Тръмп през март, обеща да поеме част от финансовата тежест за най-малките собственици на бизнес в страната.

Администрацията за малкия бизнес заяви в сряда следобед, че помощта може да достигне тавана си за поети задължения, след като повече от 1,3 милиона кандидатствали компании са получили одобрение за финансиране на стойност над 296 милиарда долара.

Очаква се председателят на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси да продължи разговорите с Министерството на финансите в четвъртък за осигуряване на ново финансиране само няколко седмици след като Конгресът прие историческия разходен пакет „CARES Act“ в размер на 2,2 трилиона долара.

Въпреки че законодателите изглеждат близо до увеличаване на средствата за стимулиране на икономиката, темпът, с който малките предприятия в САЩ са изчерпали първоначалната програма от близо 350 милиарда долара е показател за степента, в която, наложената от държавата, блокада влияе на различни бизнеси като ресторанти, бензиностанции и други.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още