Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Биодит прави нов опит да излезе на борсата

Компанията е подала документи за новия сегмент за растеж на малки и средни предприятия ВЕАМ

Биодит прави нов опит да излезе на борсата

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Производителят на биометрични технологии Биодит е първата компания, кандидатствала за допускане до търговия на пазара за растеж на малки и средни предприятия BЕAM (Bulgarian Enterprise Accelerator Market) на Българската фондова борса (БФБ), става ясно от съобщение на борсата.

Постъпилият документ за допускане е с цел първично публично предлагане на емисия до 1 млн. обикновени, поименни, безналични акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 1 лв., посочва се в съобщението.

Компанията кандидатства едновременно и за допускане до вторична търговия на емисията.

Още по темата

Съветникът на Биодит е Карол АД.

Българският технологичен стартъп "Биодит", за чието предстоящо първично публично предлагане писа първи Investor.bg през лятото на 2018 г., обяви, че ще търси до 2,42 млн. лева от капиталовия пазар при първия си опит да се листне на борсата, но Комисията на финансов надзор (КФН) не одобри проспекта му, защото не призна политиката на амортизация на основния актив на дружеството му в отчета за 2018 г.

Основният актив на компанията е интелектуална собственост, която е оценена на 4,2 млн. евро и е регистрирана в Патентното ведомство на България. 

Заради забавянето с излизането на капиталовия пазар компанията междувременно реши да набере рисков капитал, за да изпълнява плана си за разширяване.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се понижи до 5-месечно дъно