IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Спиди" намалява дивидента до 4 лева на акция

Дружеството ще разпредели на акционерите 72% от печалбата за 2021 г.

13:31 | 23.05.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Спиди АД</em></p>

Снимка: Спиди АД

„Спиди“ АД намалява дивидента до 4 лева бруто на акция, вижда се от поканата за провеждане на общо събрание на акционерите на компанията, което ще се проведе на 27 юни в София.

Поканата с дневния ред е публикувана в Търговския регистър.

Дружеството ще разпредели на акционерите общо малко над 21,5 млн. лева от печалбата за 2021 г., която възлиза на над 29,9 млн. лева, или 72%. Остатъкът - в размер на 8,4 млн. лева, ще бъде отнесен като неразпределена печалба.

През миналата година куриерската компания изплати по 5,25 лева бруто на акция като дивидент, което беше и рекорден размер на дивидента.

Акционерите ще гласуват и максимално допустимия размер на променливото възнаграждение, което се изплаща на членове на съвета на директорите, за дейността през 2022 г. в размер на 75 хил. евро. От тях 60% ще се разпредели на базата на изпълнение на финансови критерии, а останалите 40% - на базата на нефинансови критерии.

Акционерите ще изберат също така одитор за 2022 г., както и ще гласуват финансовия отчет, докладите за дейността и доклада на одитния комитет.

В последната година акциите на дружеството поскъпват с почти 35%, а пазарната капитализация достига 602,3 млн. лева.

Свързани компании:

Спиди АД(SPDY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още