IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel представи първия си чип с изкуствен интелект

Компанията се подготвя за бъдеще, в което тази технология ще е навсякъде

10:51 | 21.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Intel представи най-новия си процесор, който ще бъде първият ѝ, използващ изкуствен интелект и създаден за големи компютърни центрове, предава Ройтерс.

Чипът, разработен в Хайфа, Израел, е известен като Nervana NNP-I или Springhill и е базиран на 10-нанометров Ice Lake процесор, който ще му позволи да се справя с много процеси, използвайки минимално количество енергия, твърди Intel.

По думите на компанията Facebook вече е започнала да използва продукта.

Intel заяви, че първият ѝ продукт с изкуствен интелект се появява, след като тя инвестира в израелски стартъпи в тази сфера, включително Habana Labs и NeuroBlade.

„С цел да отговорим на бъдещата ситуация на „изкуствен интелект навсякъде“, трябва да се справяме с огромни обеми от генерирани данни и да се уверим, че организациите са оборудвани с това, което им е нужно, за да могат ефективно да ползват тези данни и да ги обработват там, където са събрани“, коментира Навин Рао, генерален мениджър на Intel, отговарящ за групата продукти с изкуствен интелект.

Според Intel новият чип ще помогне на процесорите Intel Xeon в големите компании, докато нуждата от обработка на по-сложни компютърни процеси в сферата на изкуствения интелект се увеличава.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още