Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Приходите на H&M растат бързо, но инвеститорите реагират хладно

Благоприятните валутни разлики са осигурили половината от растежа на продажбите, като без техния ефект повишението е с 6%

Приходите на H&M растат бързо, но инвеститорите реагират хладно

Снимка: Архив Ройтерс

Hennes & Mauritz AB обяви най-бързото нарастване на приходите си на тримесечна база от три години насам, въпреки че анализаторите заявиха, че големият въпрос е с колко е намалил цените шведският търговец на дребно, за да изчисти излишъка си от залежала стока, съобщава Bloomberg.

Още по темата
Добрите резултати сега може и да внасят известен оптимизъм, но инвеститорите биха могли да реагират по-хладно след неотдавнашното поскъпване на акциите на компанията. 

„Освен това може да се окаже трудно да се повишат цените през декември след такива големи намаления през ноември“, коментира Ричард Чамбърлайн, анализатор в RBC Capital Markets. Възможно е голяма част от разпродажбите да не са били изгодни за H&M, тъй като е продавала пуловери дори за 9,99 долара, пояснява той.

Благоприятните валутни разлики са осигурили половината от растежа на приходите от продажбите, като ако се изключи техния ефект, продажбите за последното тримесечие растат с 6%. Като цяло приходите растта с 12 на сто до 56,5 млрд. крони (6,2 лрд. евро) за трите месеца до ноември. Анализаторите очакваха приходи за 56,1 млрд. крони.

В същото време конкурентът Inditex има проблем именно с ефекта от валутните разлики, които намалиха приходите му в последния отчет.

В ранната търговия в понеделник акциите на H&M поевтиняват с 2,9%. За последните три месеца книжата на търговеца на дребно поскъпнаха с 27%, след като бяха от подкрепени от покупки от страна на председателя на съвета на директорите на H&M Стефан Персон и инвестиционната компания Interogo Holding, която е свързана с Ikea. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Действията на Swatch срещу сивия пазар засягат финансовите резултати