Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Нищо ново на Wall Street – индексите отчетоха спадове на фона на петролния крах

Dow изтри 600 пункта, докато фючърсите на WTI поевтиняха допълнително с 33,72% до 13,54 долара за барел

Нищо ново на Wall Street – индексите отчетоха спадове на фона на петролния крах

Снимка: Ройтерс

Основните показатели на Нюйоркската фондова борса завършиха днешната сесия на червена територия на фона на продължаващата ценова турбуленция на петролните пазари, която отразява спада на глобалното търсене, породен от засилените мерки, предприети от страните за ограничаване на заразата от COVID-19, съобщава CNBC. 

Още по темата

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който следи търговията с книжа на 30-те най-големи американски публични компании, изтри 600,28 пункта, или  2,54%, от стойността си, смъквайки се до ниво от 23 050,16 пункта.

Широкият измерител S&P 500 записа спад от 2,95 на сто до 2739,77 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се понижи с 287 пункта, или с 3,35 на сто, до равнище от 8273,62 пункта.

Трейдърите отново бяха фокусирани върху случващото се на петролните пазари, където фючърсите на WTI с доставка през юни се сринаха с 43,4% до 11,57 долара за барел. Спадът беше предшестван от стръмното понижение на контрактите за доставка през май, които преминаха на негативна територия в понеделник, като търговците трябваше да плащат на купувачите, за да се освободят от излишните количества петрол.

На фона на случващото се на петролните пазари президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Twitter, че е инструктирал министерствата на енергетиката и финансите да „изготвят план, който да направи фондовете достъпни, така че тези много важни компании и работи да бъдат защитени занапред в бъдещето“.

Акциите на IBM поевтиняха с 3,4 на сто, след като компанията отчете 3,4-процетен спад в приходите за първото тримесечие спрямо година по-рано. Цената на книжата на Salesforce и Oracle се понижи с по над 4 на сто, след като от IBM предупредиха, че някои от звената ѝ страдат от силните насрещни ветрове през последните две седмици на март, породени от коронавируса.

Акциите на Coca Cola поевтиняха с 2,62 на сто, след като производителят на безалкохолни напитки заяви, че затварянето на кината, ресторантите и стадионите заради коронавируса продължава да засяга бизнеса му, а по-сериозно влияние от всичко това се очаква върху резултатите си за второто тримесечие.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 0,569% и 1,163%.

При валутната търговия доларовият индекс отчете ръст от 0,21% до 100,16 пункта.

На петролните пазари цената на Брент се понижи с 22,57 на сто до 19,80 долара за барел, докато тази на WTI отчете спад от 33,72% до 13,54 долара за барел.

На пазарите за ценни метали цената на златото се понижи с 1,4 на сто до 1687,80 долара за тройунция.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

2
 
2
 
3
lozkhris до: Императорът
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Брат, то всичко хубаво, ама пълен опр. член се слага само на подлог ..."началото на спадА", "..не можа да срине пазарА"...
4
 
2
 
2
преди 7 месеца
Че това е само началото на спадът, го слушаме вече цял месец. Е, вече и петролният крах не можа да срине пазарът - 600 пункта не е нещо сериозно - какво според теб трябва да стане, за да?
2
 
4
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Е, сега, сигурно има и други.... 235 причини за спада на основния. Не е петрола май причината само. Ама нали нещо просто за празните хора трябва да се напише и разбираемо.
Това е началото само на спада и фалитите ще са масови

Още от САЩ
Байдън обявява завръщането на една Америка, "готова да води света"