Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Слаба прогноза натежа над акциите на EBay

Набраната по време на пандемията интерция започва да се забавя, както се забелязва и при други конкуренти

Слаба прогноза натежа над акциите на EBay

Снимка: Bloomberg LP

EBay Inc. даде слаба прогноза за приходите и печалбата си за текущото тримесечие, ускорявайки понижението на цената на акциите от пиковите стойности, достигнати по време на пандемията, когато купувачите бяха блокирани вкъщи. Акциите се сринаха с 8% в следборсовата сесия, предава Bloomberg.

Приходите ще възлизат на между 2,35 и 2,4 млрд. долара за периода, приключващ през юни, се казва в изявление на базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания от сряда. Анализаторите прогнозираха средно 2,53 млрд. долара по данни, събрани от Bloomberg. Печалбата, без да се включват някои елементи, ще бъде от 87 до 91 цента на акция, което не отговаря на средните прогнози за 1,02 долара. 

Още по темата

Инерцията, която сайтът за онлайн пазаруване набра по време на пандемията, когато хората изоставиха магазините заради електронната търговия, отслабва, тъй като купувачите се връщат към персоналното разглеждане на стоките и купуването им. Главният изпълнителен директор Джейми Яноун твърди, че бизнесът на EBay, свързан с рекламата и разплащанията, може да насърчи печалбата дори ако общите плащания в сайта намалеят. Той обеща да се съсредоточи върху артикулите с най-висока цена, изискващи удостоверяване на автентичността, като маркови маратонки, часовници и други колекционерски предмети, и да харчи по-малко пари за промоции, привличащи случайни клиенти, които не се задържат за дълго.

Бизнесът на Amazon.com Inc. в областта на електронната търговия също се забави спрямо високите си стойности от времето на пандемията. През миналата седмица компанията съобщи, че приходите от онлайн магазините ѝ са намалели с 3% през първото тримесечие спрямо периода година по-рано.

Приходите на EBay са намалели с 5,9% до 2,48 млрд. долара през периода, приключил на 31 март, се казва в изявление на компанията от сряда. Средната оценка на анализаторите бе за 2,46 млрд. долара по данни, събрани от Bloomberg. Печалбата, без да се включват някои елементи, възлиза на 1,05 долара на акция, което надхвърля прогнозите за 1,04 долара. 

Акциите се обезцениха до 49,50 долара за брой в следборсовата търговия, след като затвориха на 54,42 долара в Ню Йорк. Книжата на компанията са поевтинели с около 18% досега през тази година, в унисон с по-широкия спад на пазара.

EBay приключи тримесечието със 142 млн. активни купувачи, което е с 13% по-малко в сравнение с предходната година. Брутният обем на стоките, който представлява стойността на всички стоки, продадени на сайта, спадна с 20% до 19,4 млрд. долара.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Alibaba отчете най-бавния ръст на приходите от IPO-то си