IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SoundCloud залага на персонализацията, за да оцелее

Музикалната платформа направи съществени промени по основната си страница

09:49 | 14.12.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

След като съкрати 40% от служителите си и си осигури 169 млн. долара спешно финансиране, SoundCloud прави стъпка напред в правилната посока. Тя запълва основната страница на услугата си с персонализирани плейлисти и най-добрите колекции в топ жанрове, пише TechCrunch.

Надеждата е това да направи SoundCloud по-привлекателна за новите потребители и по-приятно място за откриване на нови песни от страна на вече лоялните ѝ потребители.

В скорошен анализ по темата TechCrunch писа, че SoundCloud трябва да се отличи от Spotify, като се фокусира върху своята услуга без реклами, която струва 5 долара и предлага достъп до независима музика, ремикси и DJ сетове, които не могат да бъдат открити никъде другаде. Освен това компанията може да се фокусира върху това да помага на изпълнителите да печелят повече.

Във връзка с тази стратегия днес SoundCloud обръща специално внимание на своя уникален архив от качени от потребителите песни.

„Новата основна страница на SoundCloud е специално подредено място, персонализиран начин да откривате невероятни автори – години преди да се озоват в мейнстрийм класациите“, коментира новият главен изпълнителен директор на SoundCloud Кери Трейнър.

Ходът е изключително необходима промяна за услугата на фона на слабото ѝ представяне. Промените в интерфейса са добър старт и имат шанса да помогнат на SoundCloud да се препоризиционира сред независимите създатели на музика, които не присъстват в конкурентните платформи.

„Това, което отличава SoundCloud, е нашият каталог от над 170 млн. песни, а новата начална страница ни позволява да покажем и да отбележим невероятния талант, който стои зад преживяването в SoundCloud”, коментира Трейнър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
shinawatra
преди 6 години
Изключително *** "новина". Кои по дяволите са SoundCloud?! В Инвестор явно вече нямате критерии, според които да селектирате информацията, която се публикува. SoundCloud е просто някакъв си сайт, някакъв, 170 милиона мп3-ки и 170милиона финансиране - по доларче парчето на записан *** от *** и Пульо. Какво ни *** за някакво си сайтче на другия край на свето, в Интернет има милиарди сайтове, големите са стотици хиляди, трябва ли за всяко едно да пишете в Инвестора? Истински сериозните неща остават встрани, защо не пишете за тях?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още