IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Провеждат се консултации с Брюксел за концесията на Летище София

Концесията по-скоро ще се случи, но това няма да стане набързо, заяви Ивайло Московски

09:52 | 20.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Провеждат се консултации с Брюксел за концесията на Летище София

Концесията на Летище София по-скоро ще се случи, но това няма да стане набързо и на всяка цена. Това каза пред БТА транспорният министър Ивайло Московски. Той допълни, че процесът на концесионирането не е стопиран, но резултат ще има след прецизен анализ и консултации с Брюксел, Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Кувейтския фонд.

В момента аеропортът изплаща заеми към ЕИБ и Кувейтския фонд, а парите бяха използвани за строителството на терминал 2 и нова пистова система.

Идеята Летище София да бъде предложено за цялостно концесиониране бе обявена в началото на април от вече бившия транспортен министър Александър Цветков. Той се обоснова с необходимостта от сериозна модернизация на аеропорта. Тогава правителството одобри предложението за концесия на транспортното министерство.

Ивайло Московски съобщи още, че следващата седмица заминава за белгийската столица, където иска да проведе лично разговорите за бъдещето на летището. "И в момента се води преписка, но аз искам да се видя с хората очи в очи, да анализираме ситуацията, да чуя тяхното мнение", каза той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още