IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Португалските партии трябва да постигнат спасително споразумение до 21 юли

Ако двете партии в управляващата коалиция се разберат с най-голямата опозиционна сила, предсрочните избори ще бъдат насрочени за втората половина на 2014 г.

14:49 | 15.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Португалските партии трябва да постигнат спасително споразумение до 21 юли

Трите основни политически партии в Португалия си определиха срок до 21 юли за сключване на „национален договор за спасение“, за какъвто призова през миналата седмица президентът на страната Анибал Каваку Силва.

„Преговорният процес започна днес, като представители на Социалдемократическата партия, Демократическата партия и Социалистическата партия обсъждат методологията на действие и определиха краен срок от една седмица за постигане на ангажимент за национално спасение“, се посочва във вчерашно съобщение, публикувано на официалния уебсайт на социалистическата партия и цитирано от Wall Street Journal.

Призивът на Силва за споразумение дойде, след като оставките на министъра на финансите Витор Гашпар и на министъра на външните работи Паулу Порташ поставиха под съмнение бъдещето на дясноцентристкото коалиционно правителство.

По думите на португалския президент ако двете партии в коалицията постигнат споразумение с опозицията, предсрочните избори ще бъдат насрочени за втората половина на 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още