IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Ай Ти Еф Груп“ издава втора емисия облигации с 13% годишна фиксирана лихва

Компанията ще предложи на инвеститорите до 3900 броя обикновени, необезпечени дългови книжа с номинал 1000 евро за един брой

08:20 | 12.04.24 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Съветът на директорите на „Ай Ти Еф Груп“ АД е решил компанията да издаде втора емисия облигации. Протокол от заседанието на съвета на директорите на дружеството за небанково кредитиране е публикуван на сайта x3news.com.

Новата емисия се предвижда да бъде пласирана в условията на частно предлагане и е за до 3,9 млн. евро. Компанията ще предложи на инвеститорите до 3900 броя обикновени, поименни, безналични, лихвоносни, неконвертируеми, необезпечени, свободно прехвърляеми облигации с номинал по 1000 евро всяка.

Емисията ще се счита за успешна при продадени облигации за поне 2,5 млн. евро.

Датата на издаване е предвидена да е 23 април 2024 г., а падежът е на 23 април 2029 г.

Дружеството предлага фиксирана годишна лихва по книжата в размер на 13%, която ще се изплаща два пъти годишно.

Главницата се предвижда да се изплати на 6 равни вноски по 650 хил. евро, като се започне от 23 октомври 2026 г. През 2027 и 2028 г. ще има две плащания по главницата.

Емитентът има право да изкупи обратно емисията на няколко фиксирани дати при цена, която надвишава остатъка от главницата. Първата такава възможност е предвидена на шестото лихвено плащане – 23 април 2027 г., при цена от 105% от остатъчната главница след изплащане на дължимите лихви и главница.

Набирателната сметка за внасяне на емисионната стойност на записаните облигации е открита в „Алианц Банк България“.

Инвестиционен посредник, който осъществява пласирането на емисията облигации, е „ЕЛАНА Трейдинг“.

„Ай Ти Еф Груп“ ЕАД е основана през 2012 г. и започва предлагането на продукти с първия си бранд SmileCredit през февруари 2013 г. През 2015 г. дава начало и на втория си бранд - Get Cash, като предлага офлайн кредитни продукти за рискови аудитории.

Според информация на сайта му дружеството е отпуснало над 185 хил. заема. То има 55 служители и обработва по над 6500 заявки за кредит месечно. Ръстът на клиентите на месечна база се изчислява на 25%.

Дружеството емитира през 2019 г. емисия облигации в размер на 5 млн. лева със 7-годишен матуритет и 10% фиксирана годишна лихва. Облигациите се търгуват на борсата.

Компанията проведе първично публично предлагане на акции на пазар beam на БФБ-София в края на 2022 г. и набра от инвеститорите малко над 3 млн. лева.

Акциите на „Ай Ти Еф Груп“ поскъпват с 25% в последната година, а пазарната капитализация на дружеството достига почти 18,4 млн. лева.

Свързани компании:

Ай Ти Еф Груп АД-София (постоянна емисия акции)(ITF)

АЙ ТИ ЕФ ГРУП АД облигации(ITFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 12.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
BlagovestCvetanov
преди 2 седмици
В условията обаче пише, че не повече от 150 лица индивидуално определени от съвета на директорите ще могат да се запишат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още