IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искането на SEC за замразяване на активите на Binance.US ще „осакати“ бизнеса ѝ

„Операциите бързо ще спрат“ без възможността да плащаме на служителите, доставчиците и другите актьори, поддържащи платформата, посочват адвокати

10:37 | 13.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Американската Binance.US поиска от федерален съд да отхвърли искането на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) да бъдат замразени милиарди долари активи на криптоборсата, докато тече съдебното дело с регулатора. Според компанията това ще осакати бизнеса ѝ и ще навреди на потребителите, съобщава Bloomberg.

„Дейността бързо ще спре“ без възможността да плащаме на служителите, доставчиците и другите страни, поддържащи платформата, посочват адвокати на Binance.US в съдебни документи. „Със замразяването на всички корпоративни активи, банковите партньори най-вероятно ще престанат да уважават исканията за прехвърляне на средства за всякакви цели“, се казва още в текста.

SEC поиска замразяването на активите, след като заведе дело срещу Binance.US, международната Binance Holdingsи основателя Чанпън Джао миналата седмица, обвинявайки ги в неспазване на законите за ценните книжа и застрашаване на потребителски средства. Binance.US също е собственост на Джао. 

Според адвокатите на защитата активите на американските потребители са в безопасност и няма нужда от исканите мерки.

Според делото, заведено на 5 юни, нарушенията включват злоупотреба с потребителски средства и подвеждане на инвеститори и регулатори. SEC попълни молбата за спешни мерки за временно замразяване на активите на Binance.US в опит да защити потребителските средства, включително чрез репарации на клиентски инвестиции, съхранявани в чужбина. От компанията оспорват обвиненията.

Според съдебни документи след завеждането на делото един от банковите партньори на Binance.US вече е заявил, че няма да съхранява активи на компанията, считано от 14 юни. Същият партньор е замразил всички дейности по сметката на компанията докато няма съдебно решение по делото на регулатора.

На този фон обаче има и добра новина за компаниите на Чанпън Джао. Данни на Nansen.ai показват, че потоците от средства към международната Binance отново са на зелено. През последните 24 часа нетният поток на Binance е в размер на 470 млн. долара. Това все още е едва частица от напусналите борсата близо 4 млрд. долара само през миналата седмица, но остава значителна сума сама по себе си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 13.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още