IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple: Ще се съсредоточим върху оригинално съдържание за TV+

Компанията на Тим Кук започва да се съсредоточава върху следващия голям пазар - Индия, свой онлайн магазин през тази година и физически - догодина

13:21 | 27.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви по време на годишната среща с акционерите, че услугата за стрийминг на Apple TV + ще предлага само оригинално съдържание, а няма да пуска повторения като някои от конкурентите на услугата, включително предстоящата услуга на AT&T HBO Max. Apple TV + стартира в края на миналата година с бюджет от 6 милиарда долара, който се изразходва за оригинални герои и нови предавания.

По-рано тази седмица HBO на AT&T обяви, че излъчва „Приятели“ по HBO Max. Един акционер на годишното общо събрание в Купертино попита защо това предаване не влиза в Apple TV+. Изпълнителният директор заяви, че компанията е фокусирана върху разработването на оригинални предавания, а не върху купуването на стари предложения.

Същевременно Тим Кук нарече коронавируса „предизвикателство“ за производителя на iPhone по време на разговора с акционери в рамките на годишната среща на компанията.

Ефектите от вируса, който затвори фабрики и магазини в цял Китай, представляват значителни проблеми за технологичния гигант. Apple произвежда стотици милиони устройства всяка година в Китай. По-рано през този месец компанията заяви, че няма да изпълни прогнозата си за приходи за повече от 63 млрд. долара за текущото тримесечие, цитирайки като причина ограниченията при доставките на iPhone и загубените приходи от продажбите на дребно в Китай, припомня Bloomberg.

Оттогава Apple отвори отново около 30 от своите 42 магазина в Китай. Доставчиците и партньорите по асемблирането също бавно се завръщат към дейност, но някои анализатори твърдят, че затварянето на обекти може да премине и в тримесечието, завършващо през юни.

В подготвени предварително бележки в сряда по време на срещата с акционерите на Apple в Купертино, Калифорния, Кук заяви, че годишните приходи от продажби на носими устройства като AirPods и Apple Watch се сравняват с тези на Marriott International Inc. и Visa Inc., взети заедно  - повече от 40 млрд. долара. Apple отчете фискални приходи в размер на 10 млрд. долара за първото тримесечие в свето поделение за дома, аксесоарите и носимите устройства. 

Отговаряйки на въпроси от публиката, Кук за първи път каза, че Apple ще отвори свой онлайн магазин в Индия през тази година, като първите магазини за търговия на дребно ще бъдат отворени в страната през 2021 година.

Също така за първи път публично коментира отхвърлянето на компанията на искането на правителството на САЩ да отключи iPhone, принадлежащи на стрелец след атаката през декември 2019 г., при която загинаха трима души в Пенсакола, Флорида. „Не мислете, че имаме нещо, което не даваме“, каза той и добави, че Apple няма да създаде задна врата, която да разреши пробив в устройствата му. 

Коментарите на Кук от срещите с акционери могат понякога да издават и планове за бъдещи продукти. На срещата през 2019 г. Кук каза, че предстои „дълга, страхотна пътна карта на фантастични“ AirPods. Нови AirPods бяха пуснати само седмици по-късно, последвани от AirPods Pro през октомври.

Изпълнителният директор на Apple не посочи никакви бъдещи продукти, но компанията работи върху нови iPhone с 5G възможности за по-късно тази година, съобщи Bloomberg News. Тя също така планира да пусне устройство за виртуална реалност още през 2021 г. Не е ясно дали тези планове могат да бъдат засегнати от епидемията от коронавируса.

Акционерите преизбраха членовете на Борда на директорите на Apple, в който влизат Кук и бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още