IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребители на тестовия Galaxy Fold сигнализират за проблеми с екрана

От Samsung не планират промени в производствените планове на този етап

11:40 | 18.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Технологичният гигант Samsung Electronics обяви, че е получил „няколко“ сигнала за повреди в дисплеите на семплите на своите нови огъващи се телефони, които предстои да излязат на пазара. Това повдига въпроси доколко гладко ще протече навлизането на струващите 1980 долара устройства, предава Ройтерс.

Galaxy Fold, който излиза официално на пазара в САЩ на 26 април, изглежда като обикновен смартфон, но може да се отваря като книга и разкрива втори екран с размера на малък таблет – 7,3 инча.

Но малко преди пазарния дебют на устройството, журналисти, на които се доставят предварително тестови бройки, писаха за проблеми след само ден или два употреба.

“Внимателно ще проверим тези бройки..., за да открием причината“, коментира Samsung в официалното си изявление по темата.

Неизправностите възраждат историята с повредения Galaxy Note 7 отпреди три години. Проблеми с батерията и дизайна на Note 7 доведоха до това част от устройствата да се самозапалват или експлодират, което принуди Samsung да изтегли телефона от пазара и да спре продажбите му.

Изтеглянето изтри почти цялата печалба на подразделението за смартфони на Samsung за третото тримесечие на 2016 г.

Анализаторите твърдят, че не са много изненадани от проблемите в първата партида тестови бройки на Fold.

“Сгъването навътре е по-трудно, отколкото това навън, тъй като предполага по-голям натиск върху екрана, от което хората се притесняват“, твърди анализаторът Пак Сън Сун от BNK Securities.

Журналисти публикуваха в Twitter, че наблюдават проблеми с екрана, включително трептене на образа.

Репортерът на Bloomberg Марк Гърман написа: „Екранът на моята тестова бройка Galaxy Fold е напълно счупен и неизползваем след два дни работа. Трудно е да се каже дали проблемът е широко разпространен или не“. Гърман е премахнал пластмасовия покривен слой на екрана, който не е трябвало да бъде махан, а след това телефонът се е повредил, гласят туитовете му.

На обвивката на устройството пише „ВНИМАНИЕ“, а с главни букви се предупреждава, че въпросният слой не трябва да бъде премахнат, сочи туит от друг потребител.

В четвъртък Samsung заяви, че премахването на слоя за защита може да доведе до повреди и ясно ще информира потребителите за проблема.

Дитер Бон, редактор в The Verge, твърди, че на екрана се е появила „малка издатина“, която изглежда сякаш нещо се подава отдолу. Бон твърди, че Samsung е заменила тестовата му бройка, но не му е дала обяснение за проблема.

„Това е много притеснително“, коментира Бон пред Ройтерс, допълвайки, че не е премахвал защитния слой.

Технологичният редактор на CNBC.com Стив Ковач туитна видео, на което се вижда как половината от екрана трепти след еднодневно използване.

Samsung твърди, че планира да произведе поне 1 млн. бройки от Galaxy Fold при общо 300 млн. телефона, които прави годишно. Компанията приключи приемането на предварителни поръчки за Fold “при голямо търсене“.

Тя е коментирала пред Ройтерс, че не планира промени в плановете си след сигналите за проблеми.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още