Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Работата от дистанция дава тласък на бизнеса на Logitech

Търсенето на компютърна периферия расте, докато светът се бори с Covid-19

Работата от дистанция дава тласък на бизнеса на Logitech

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Logitech International отчете скок на приходите и нетната печалба за второто тримесечие, след като производителят на компютърна периферия спечели от насочването на хората към работа от вкъщи по време на пандемията от Covid-19, предава Ройтерс.

Производителят на компютърни клавиатури и мишки повиши годишната си прогноза и твърди, че вече очаква приходите му за годината да се увеличат с между 35 и 40% при постоянни валути, а оперативната печалба да е между 700 млн. и 725 млн. долара (изчислено не според основните счетоводни принципи).

„Тенденциите за растеж, които подкрепят нашия бизнес, се ускориха, а обществото се адаптира към тази нова реалност“, коментира главният изпълнителен директор Бракън Даръл.

„Лидерите на фирми, с които говоря, смятат, че хората работят все повече от различни локации – хибридна работна култура, която се превръща в норма“, допълва той.

Още по темата

Швейцарско-американската фирма печели от факта, че повечето потребители работят от дистанция, което доведе до ръст на видео обажданията. Положително ѝ повлия и фактът, че компаниите преструктурират офисите си, за да изпълнят ограниченията за социално дистанциране.

Logitech заяви, че приходите ѝ са нараснали със 75% до 1,26 млрд. долара през трите месеца до края на септември. Нетната печалба на компанията се е увеличила до 266,9 млн. долара спрямо 73 млн. долара година по-рано.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Скокът на продажбите на лаптопи помогна на HP